Kategóriák

Klímaszerelő árlista

 

Laddomat füstgáztermosztát 50-500°C

Fűtés szerelvények / Termosztátok / Azonosító: 00229

bruttó 30.990 Ft
db
Laddomat füstgáztermosztát 50-500°C

Műszaki adatok

 • Egyszerű termosztát.
 • A füstcső külső oldalára szerelendő.
 • Váltókapcsoló.
 • 1 m hosszú kapilláris cső.
 • Tartalmazza a beszerelési kellékeket.
 • Érzékelő hossza: 155mm
 • Érzékelő átmérője: 4mm
 • Ohmos terhelés:
  • 230V-on 16A
  • 400V-on 10A
 • Induktív terhelés:
  • 230V-on 5A
  • 400V-on 1A
laddomat-fustgaz

A termosztát működése


A termosztát a kazán és a tárolótartály közötti töltőszivattyút indítja be/állítja le. Begyújtás után a termosztát akkor kapcsolja be a töltőszivattyút, ha a füstcső hőmérséklete eléri az előre magadott szintet.
Önkeringető szeleppel rendelkező fatüzeléses kazánok esetén a termosztát megakadályozza, hogy begyújtáskor a hideg víz lehűtse a kazán alsó részét. A kazán így hamarabb eléri az üzemi hőmérsékletet. Ajánlott beállítás: 50-120°C. Miután a tűz kialudt és a füstcső lehűlt, a szivattyú leáll.
Megjegyzés: vízhőfok-szabályozó esetén, ami 80°C-on indítja be a szivattyút, a következők történnek, ha a kazán és a tartály is 90°C-ra van töltve: a termosztát hőmérséklet-különbsége miatt a szivattyú nem áll le, míg az egész tartály és a kazán le nem hűlt körülbelül 75°C-ra. Ez tönkreteszi a rétegződést a tartályban, és lehetővé teszi, hogy a 75°C és 90°C közötti hőmérsékletű víz energiája (a tárolt energia kb. 30%-a) fölöslegesen távozzon a kéményen át.

Az érzékelő beállítása


Az érzékelőt a füstcső külső részére kell felszerelni, a rendelkezésre bocsátott eszközökkel. Az érzékelőt kívülről nem szükséges szigetelni. 500°C-nál magasabb hőmérsékletű kazánok esetén (túltüzelő kazánok esetén gyakori) az érzékelőt a füstcső alá kell helyezni, közéjük pedig egy távtartó lemezt kell tenni.
Soha ne helyezze az érzékelőt közvetlenül a füstgázba. Lásd: ábra. MEGJEGYZÉS: fojtószelepes tüzeléskor a füstgáz hőmérséklete 600-700°C is lehet.

Beszerelés, csatlakoztatás


laddomat-fustgaz-2
A termosztát műanyag dobozát olyan helyre kell felszerelni, ahol semmilyen hőhatás nem éri. Az ideális hely a kapcsolóhoz közel található, így rövidebb kábelekre van szükség. Nem önkeringető kazán esetén feltétlenül szükséges a vízhőfok-szabályozó beszerelése, mert az megakadályozza a forrást akkor is, ha hagyjuk izzani a parazsat, tulajdonképpen kiegészítő biztonsági berendezésként funkcionál. Ezt a termosztátot 90-95°C-ra érdemes beállítani.
Alacsony hőmérsékletű füstgázokkal rendelkező kazánoknál az érzékelőt a füstcső oldalára, vagy felső részére, távtartó lemez nélkül kell felszerelni. Úgy szerelje fel és rögzítse a kapilláris csövet, hogy az ne szenesedhessen el.
Garanciális feltétel: maximális hőmérséklet az érzékelőnél = 500°C.


Olyan egységeknél, amelyeknél előfordulhat, hogy túlmelegszik a füstgáz termosztát, a következő példa illusztrálja a helyes beszerelést.
A merülőcső 10mm-es rézcsőből készült, egyik végén lapított. A végén lyuk található. Csavarással rögzítse a rézcsövet a füstcsőhöz.
Tipp:
Ha a konyhai tűzhelylapokat rejtett füstcsővel építik be, ez a szerelési mód lehetővé teszi a termosztát kicserélését anélkül, hogy magához a füstcsőhöz hozzá kellene érni.

MEGJEGYZÉS ----- NAGYON FONTOS


laddomat-fustgaz-3
SOHA ne szerelje az érzékelőket vagy a merülő-érzékelőket közvetlenül a füstcső-vezetékbe.
A termosztát érzékelőjét SOHA nem lehet kitenni 500°C-nál nagyobb hőmérsékletnek.
ELSŐ begyújtáskor „kattogó hang” keresésével ellenőrizze az érzékelő hőmérsékletét. Kapcsolja előre-hátra a termosztát gombját, ha a kazán mer teljes üzemi teljesítménnyel üzemel.
Ha 450°C fölötti hőmérsékletnél hallja a kattogó hangot, óvatosan húzza kintebb az érzékelőt, majd kezdje elölről a folyamatot.
A termosztát feladata a szivattyú lehető leggyorsabb beindítása/lekapcsolása a fűtés kezdetekor/végén. Nem lényeges, hogy ez 50/80/100/120-as beállításon történik, a legfontosabb az, hogy az egység optimálisan működjön.
 
 Azonnal raktárrol: igen

Kulcsszavak: laddomat, termosztát, füstgáz, füstgáztermosztát


Ehhez a termékhez az alábbi termékeket is megrendelték

Akciós termékek

Klímatöltő csőkészlet 150cm CCL-60 1/4" /3DB KLT/ REFCO
Klímatöltő csőkészlet 150cm CCL-60 1/4" /3DB KLT/ REFCO

bruttó 22.000 Ft
AKCIÓ! - 18%
bruttó 17.990 Ft

További akciós termékek

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Karbantartás

 

Original Flex katalógusWebáruház készítés és bérlés

0.14 mp
HÍRLEVÉL